Oficiální stránky Základní školy a Mateřské školy Kolinec
Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Zprávy ZŠ > Škola v pohybu - ukázkové hodiny tělesné výchovy - 1. stupeň ZŠ

Škola v pohybu - ukázkové hodiny tělesné výchovy - 1. stupeň ZŠ



Datum konání:
11.9.2019

Ve středu 11. 9. 2019 v rámci projektu Fotbalové asociace České republiky (FAČR) "Škola v pohybu" zavítal na naši školu Grassroots trenér mládeže FAČR (GTM) pro Plzeňský krajský fotbalový svaz (PKFS) a Okresní fotbalový svaz (OFS) Klatovy Mgr. David Gajdušek, který žákům 1. až 3. ročníku a jejich paním učitelkám tělesné výchovy předvedl ukázkové hodiny tělesné výchovy.

Tento projekt je pro školy zdarma a je zaměřený na podporu pohybových aktivit v mateřských a základních školách a inspiraci učitelů tělesné výchovy dle nejnovějších trendů pohybového rozvoje dětí a mládeže, jak  v oblasti metodiky se zaměřením na všeobecnou pohybovou průpravu, vzdělávání a inspiraci učitelů TV, tak na případné vedení pohybových kroužků, organizaci školních soutěží a další konzultativní činnost pro rozvoj nabídky a kvality volnočasových sportovních aktivit dětí a mládeže v našem okrese.

Jednalo se o 2 zábavné hodiny plné pohybu zaměřené na všeobecný pohybový rozvoj dětí, nové teoretické i praktické informace pro pedagogy, spolupráci s profesionálním trenérem FAČR, nebo informace k získání trenérské online licence Leader certifikát pro učitele. Škola v pohybu je nejvhodnější pro 1. stupeň, kdy hodinu s dětmi vede GTM, vyučující zůstávají v tělocvičně a zapojují se do hodiny, případně diskutují s trenérem.

- článek o projektu "Škola v pohybu"
- video "Škola v pohybu"

GTM.jpg